Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlupaté knedlíky, Selská bramborová omeleta

2. 2. 2012

Chlupaté knedlíky   800 g syrových brambor, 150 g vařených brambor, 120 g hrubé mouky, sůl, vejce

 

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme nastrouhané vařené brambory, sůl, vejce a hrubou mouku, kterou přidáváme po částech. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté knedlíky, které vkládáme do vařící vody. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 7 minut. Doba varu je závislá na velikosti knedlíků. Je dobré pro začátek vyzkoušet dobu varu na jednom knedlíku. Uvařené knedlíky scedíme, můžeme sypat osmaženou cibulkou.

 

 

Selská bramborová omeleta   500g brambor, 8 vajec, cibule, měkký salám nebo klobása, máslo, sůl, pepř, sladká paprika, petrželka

 

Uvařené brambory nakrájíme na plátky, cibuli a salám na kostičky. Na pánvičku dáme rozpustit lžíci másla, přidáme brambory a necháme  cca 5 minut opéct. Posypeme salámem a cibulkou a každou omeletu zalijeme dvěma rozšlehanými vjeci. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a necháme vejce ztuhnout. Posypeme petrželkou. Hotovou omeletu přesuneme na talíř.