Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na paprice, Kuře na způsob bažanta

5. 9. 2010

Kuře na paprice    kuře, sůl, pepř, sladká paprika, zakysaná smetana, cibule, 6dkg másla,                                  3 lžičky  hladké mouky

 

Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme a opepříme. Cibuli na másle zpěníme do zlatova, přidáme sladkou papriku, promícháme a vložíme naporcované maso. Opečeme ze všech stran, zalijeme vývarem nebo vodou a pod poklicí dusíme až je maso měkké. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě (půl šálku vody, 2-3 lžičky hladké mouky vymícháme do hladka). Necháme povařit cca 10 minut a podle chuti zjemníme kysanou smetanou.

Vhodná příloha je houskový knedlík, těstoviny, rýže.

 

Kuře na způsob bažanta   kuře, 5 dkg slaniny, 5 dkg másla, celý pepř, mletý pepř, 2-3 kuličky jalovce, cibule, hladká mouka

Omyté kuře prošpikujeme slaninou a osolíme. Na zbylou slaninu přidáme máslo, nakrájenou cibuli a koření. Vložíme kuře, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání šťávou pečeme ze všech stran do zlatova. Kuře podáváme s přírodní vypečenou šťávou nebo ji můžeme lehce zaprášit hladkou moukou, podlít a krátce povařit.

Vhodná příloha je bramborový knedlík, brambory, rýže