Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře pečené na porcelánu, Kuřecí závitky

5. 9. 2010

Kuře pečené na porcelánu   

Omyté, očištěné kuře osolíme a přidáme koření podle chuti. Takto připravené kuře vložíme na větší porcelánový talíř nebo mísu a dáme do trouby péct. Nepoužíváme máslo ani vodu a přesto se na kuřeti utvoří výborná křupavá kůrka.

 

Kuřecí závitky    4-6 kuřecích řízků, polotučná hořčice, 20 dkg anglické slaniny, 2 vejce vařená natvrdo, 2 kyselé okurky, sůl, pepř, 6 dkg másla

 

Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a na každý plátek přidáme čtvrtku vejce a čtvrtku kyselé okurky. Plátky zabalíme a převážeme nití. Do kastrolu dáme rozpustit máslo, vložíme rolky a ze všech stran opečeme. Podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Šťávu necháme vysmahnout, lehce zaprášíme hladkou moukou, zakápneme vodou a necháme krátce povařit. Rolky můžeme připravit i v troubě. Do pekáčku s rozpuštěným máslem přidáme rolky, ze všech stran opečeme a za občasného podlévání vodou je pečeme do měkka.

Vhodná příloha je bramborová kaše, brambory, rýže

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA