Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená kachna (husa), Pečená krůta

23. 1. 2011

Pečená kachna (husa)   kachna (husa), sůl, kmín, cibule

 

Očištěnou kachnu (husu) osolíme i uvnitř, okmínujeme a dáme do pekáčku spolu se čtvrtkami cibule. Kachnu (husu) v pekáčku podlijeme vodou (cca 2 dcl) a pečeme za občasného přelévání šťávou do měkka.. Kachnu pečeme asi 1,5 hodiny, husa se peče podle velikosti 2-3 hodiny. Vhodná příloha houskový nebo bramborový knedlík a zelí.

 

 

Pečená krůta   krůta, 150g másla, 100 g slaniny, cibule, sůl

 

Krůtu omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme cibuli nakrájenou na čtvrtky a máslo. Podlijeme 2 dcl vody. Pekáček s krůtou zakryjeme alobalem a v troubě zpočátku takto dusíme asi hodinu. Alobal odstraníme a krůtu pečeme do změknutí za občasného přelévání šťávou. Příloha: brambory nebo bramborový knedlík se špenátem.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA