Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí guláš, Znojemský guláš

6. 7. 2009

Hovězí guláš:    Hovězí maso přední nebo zadní  omyjeme, nakrájíme na kostky. Na tuku (sádlo nebo máslo) osmažíme 2-3 nakrájené cibule do zlatova. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, vložíme maso opět osmahneme, přidáme sůl, pepř, majoránku, lžičku gulášového koření (nemusí být). Maso dusíme pod pokličkou až pustí šťávu, stále mícháme, aby se maso nepřipálilo. Když se šťáva téměř vyvaří, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme do měkka. Když je maso částečně měkké, přidáme rozmačkaný česnek a majoránku. Před dokončením rozmícháme hladkou mouku ve studené vodě, vlijeme do guláše, řádně promícháme a opět povaříme ještě alespoň 10 minut.

Znojemský guláš:   Postupujeme stejně jako u hovězího guláše. Před dokončením a přidáním hladké mouky, dáme do guláše na kostičky nakrájené sterilované okurky. Množství záleží na chuti, já používám asi 3 středně velké okurky.
Pro oba guláše je jako přílohu možno použít - brambory, rýži, těstoviny, houskový knedlík, pečivo.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA