Hovězí maso vařené, Přírodní roštěná
6. 7. 2009
Hovězí maso vařené: Hovězí maso přední nebo zadní, omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli a kostku masoxu. Uvaříme do změknutí. Během vaření přiléváme teplou vodu, aby maso bylo stále ponořené. Takto uvařené maso použijeme do omáček (rajská, houbová, koprová, okurková, křenová).
Přírodní roštěná: Roštěnku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Připravené plátky lehce z obou stran poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle lehce osmahneme. Na cibulovém základu maso zprudka opečeme po obou stranách, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Během dušení roštěnky občas obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, trochu osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a ještě alespoň 10 minut vaříme. Plátky masa před dokončením vložíme zpět do omáčky. Při podávání můžeme plátky masa posypat nastrouhaným křenem.
Nejvhodnější přílohou je rýže.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář