Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holandský řízek, Musaka

20. 2. 2010
Holandský řízek   50 dkg mletého vepřového masa, 15-20 dkh tvrdého sýra, sůl, pepř,
                           mléko, na obalení - hladká mouka, vejce, strouhanka


Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř a lehce promícháme. Hmotu zalijeme mlékem - 0,5 dcl, přikryjeme a necháme v chladu do druhého dne uležet. Mléko se vsákne do směsi, pokud jste dali mléka více přebytek slijte. Z připravené hmoty tvarujeme řízečky, které obalujeme v trojobalu a pečeme na oleji do zlatova.


Musaka   0,5 kg mletého masa (mix), 2 cibule, 75 dkg brambor vařených ve šlupce,
               6-8 rajčat, lžička mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, šálek mléka, 2 vejce,
               sůl, pepř, olej, petrželka

Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a vše opečeme, okořeníme a přisolíme. Dno pekáčku poklademe plátky brambor, další vrstvu tvoří opečené maso a pokrájená rajčata. Poslední vrstvu tvoří brambory. Musaku posypeme petrželkou a pečeme hodinu.Nakonec zalijeme rozmíchanými osolenými vejci s mlékem a hladkou moukou a necháme zapéct.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA