Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky, Sekaná

20. 2. 2010
Karbanátky   50 dkg mletého masa (mix hovězí a vepřové), 1,5 rohlíku, sůl, pepř,
                    koření na mletá masa, vejce, cibule, strouhanka

Rohlík namočíme do vody, necháme pořádně vsáknout. Vymačkaný rohlík, cibuli nastrouhanou na jemném struhadle, vejce, sůl, pepř a koření přidáme do mísy k mletému masu. Vypracujeme těsto do kterého zapracujeme podle potřeby 1-2 lžíce strouhanky. Tvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a na oleji pečeme z obou stran do zlatova.


Sekaná   50 dkg mletého masa (mix), 1 vejce, cibule, 2 rohlíky, sůl, pepř, koření
              na mletá masa, majoránka, slanina, sladká paprika

Do mísy k mletému masu přidáme namočené a vymačkané rohlíky, na jemném struhadle nastrouhanou cibuli, vejce, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a ostatní koření. Vypracujeme pevnější hmotu, v případě potřeby přidáme strouhanou housku. Z hmoty vytvarujeme dvě šišky, které upravíme rukama namočenýma ve studené vodě. Vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou a pečeme do zlatova. Můžeme péct na pečícím papíře, pak není třeba sekanou podlévat.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA