Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepková tvarohová bábovka

9. 2. 2017

Bezlepková tvarohová bábovka

250 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 1 bezlepkový prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 g cukru krupice, 300 g bezlepkové mouky Jizerka. 5 vajec,citronová kůra, tuk na vymazání, kokos na vysypání formy

 

Žloutky oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mísy vložíme změklé máslo, měkký tvaroh, žloutky, vanilkový cukr, cukr krupici a ušleháme do pěny. Do Jizerky rozmícháme prášek do pečiva a přidáme podle chuti nastrouhanou citronovou kůru, nakonec vmícháme sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosem a přidáme těsto, Vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 170 stupňů pečeme cca 50 minut. Po upečení bábovku vyklopíme a ihned zabalíme do alobalu, kde ji necháme vystydnout. Pokud by se bábovka nezabalila do alobalu, tak by klesla.