Jdi na obsah Jdi na menu
 


Makovec

6. 2. 2010
Makovec   15 dkg mletého máku, 8 dkg cukru krupice, 20 dkg hrubé mouky, 2 vejce,
                 1/4 l mléka, 1/8 l vody, 5 dkg rozpuštěného másla, lžíce rumu, citronová
                  kůra, prášek do pečiva

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mák, mléko, vodu, mouku s práškem do pečiva, rozehřáté máslo a sníh ze dvou bílků. Můžeme přidat rum, ořechy a nastrouhanou citronovou kůru. Ve vyhřáté troubě pečeme na mírném ohni asi hodinu. Před dokončením použijeme špejli. Je-li po zapíchnutí suchá a nazůstává na ní těsto, je hotovo.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA