Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masový vývar

11. 3. 2009
Masový vývar  připravujeme tak, že maso hovězí,vepřové,drůbeží) dáváme zásadně do studené vody. K masu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl, l kostku masoxu a vaříme alespoń 1 hodinu. Čím déle se maso vaří, tím je polévka vydatnější. Je-li potřeba dolít vodu, doléváme zásadně vodu horkou, aby se polévka nezakalila. Hotový vývar přelijeme přes cedník, přidáme polévkové nudličky a vaříme zhruba 5 minut. Do polévky přidáme nakrájené maso, vidličkou rozmačkanou zeleninu a podle chuti polévkové koření. Na závěr přidáme petrželku nebo pažitku.

Zavářky do vývaru: polévkové nudličky, vajíčko, nočky
Nočky: připravíme z vajíčka a hrubé mouky. V hrnečku rozmícháme vajíčko a mouku
            na hustší kaši. Malé kousky lžičkou vkládáme do vařící polévky, vaříme 2
            minutky a je hotovo.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA