Masový vývar
11. 3. 2009
Masový vývar připravujeme tak, že maso hovězí,vepřové,drůbeží) dáváme zásadně do studené vody. K masu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl, l kostku masoxu a vaříme alespoń 1 hodinu. Čím déle se maso vaří, tím je polévka vydatnější. Je-li potřeba dolít vodu, doléváme zásadně vodu horkou, aby se polévka nezakalila. Hotový vývar přelijeme přes cedník, přidáme polévkové nudličky a vaříme zhruba 5 minut. Do polévky přidáme nakrájené maso, vidličkou rozmačkanou zeleninu a podle chuti polévkové koření. Na závěr přidáme petrželku nebo pažitku.
Zavářky do vývaru: polévkové nudličky, vajíčko, nočky
Nočky: připravíme z vajíčka a hrubé mouky. V hrnečku rozmícháme vajíčko a mouku
na hustší kaši. Malé kousky lžičkou vkládáme do vařící polévky, vaříme 2
minutky a je hotovo.
Zavářky do vývaru: polévkové nudličky, vajíčko, nočky
Nočky: připravíme z vajíčka a hrubé mouky. V hrnečku rozmícháme vajíčko a mouku
na hustší kaši. Malé kousky lžičkou vkládáme do vařící polévky, vaříme 2
minutky a je hotovo.