Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborák, Bramborový salát žižkovský

20. 2. 2010
Bramborák  50 dkg brambor, 1 dcl mléka, 1 vejce, 15 dkg polohrubé nebo hrubé
                   mouky, česnek, sůl, majoránka, pepř

Oloupané brambory najemno nastrouháme. Slijeme z nich vodu, přidáme teplé mléko (brambory netmavnou), vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a podle chuti česnek. Vše řádně promícháme, směs by neměla být příliš řídká. Pokud je, přidáme trochu mouky (můžeme použít i strouhanku, bramborák je křupavý). Pečeme na oleji po obou stranách do zlatova. Do těsta můžeme přidat na kostičky nakrájený salám.


Bramborový salát žižkovský    1 kg brambor, 20 dkg salámu (gothaj), cibule, 3-4
                                              vařená vejce, 3 sladkokyselé okurky, 1 mrkev, 30 dkg
                                              majonézy (majolky), worcestr, sůl, pepř

Brambory uvaříme ve slupce,vejce vaříme natvrdo, mrkev do měkka. Do mísy dáme vychladlé na kostičky nakrájené brambory a všechny ostatní suroviny také pokrájené na kostičky. Přidáme sůl, pepř, 1-2 lžíce láku z okurek (nebo ocet), pár kapek worcestru a opatrně promícháme. Nakonec vmícháme majonézu nebo majolku a necháme uložet na chladném místě, nejlépe do druhého dne.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář