Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová kaše, Škubánky

20. 2. 2010
Bramborová kaše   60 dkg brambor, 1,5 dcl mléka, máslo

Uvařené brambory zcedíme, přidáme lžíci másla a rozmačkáme vidličkou. Zalijeme částí teplého mléka, šlehačem vyšleháme na hladkou kaši. Mléko přidáváme postupně, aby kaše nebyla moc řídká. Podle potřeby dosolíme.


Škubánky    60 dkg brambor, 15 dkg hrubé mouky, máslo, cukr moučka, mák, sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě. Vodu z brambor slijeme (asi polovinu) a brambory zasypeme hrubou moukou. Do směsi uděláme obrácenou vařečkou díry až na dno hrnce, přikryjeme a necháme 15 minut zapařit. Potom směs vymícháme vařečkou do hladka.
Lžicí namočenou v rozpuštěném másle tvoříme škubánky. Sypeme mákem a cukrem, mastíme máslem.
Obměna: škubánky (na slano) posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem nebo balkánským sýrem a mastíme máslem.



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář