Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houskový knedlík

7. 2. 2010
Houskový knedlík   50 dkg hrubé mouky, 2 dcl mléka, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva,
                               2 rohlíky, sůl

Do mísy dáme všechny suroviny, rohlíky nakrájené na kostičky přidáme nakonec. Místo mléka můžeme použít sodovku. Těsto zpracováváme vařečkou až je vláčné a nelepí se na stěny mísy. Je-li těsto tuhé, přilijeme mléko v opačném případě přidáme mouku. Nakonec vmícháme nakrájené rohlíky. Utvoříme šišky a do vařící vody dáme na 20 minut povařit. Hotové knedlíky vyjmeme a krájíme na plátky nejlépe v kráječi nebo nití.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář