Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knedlíky z mikrovlnky

7. 2. 2010
Knedlíky z mikrovlnky   1,5 rohlíku, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 2 vejce, lžička soli,
                                     1/2 prášku do pečiva, 1.5 hrnku mléka

Suroviny dáme do mísy, řádně promícháme a nakonec přidáme sníh ze dvou bílků. Formu do mikrovlnky (silikon, sklo, keramika) na bábovku nebo srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a vaříme při výkonu 750 - 800 W 10 minut. Po vypnutí necháme ještě 2 minuty dojít. Knedlíky vyklopíme a propícháme vidličkou. Těsto můžeme dávat i do porcelánových hrnečků, které také vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hrnečky plníme do 2/3. Doba vaření je stejná.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář