Koprová omáčka
8. 11. 2009
Koprová omáčka potřebujeme 5 dkg másla, hl. mouku, cibuli, nové koření (8ks), pepř celý (8ks), 4 lístky bobkového listu, kopr, 200 ml smetany, vývar, sůl, cukr, ocet.
Do malého hrnečku si dáme svařit rozkrojenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a ocet. V kastrole si z tuku a hl. mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vychladlým vývarem nebo vodou. Důkladně rozmícháme, přivedeme k varu, svařené a přecezené koření přidáme společně s nadrobno nasekaným koprem do omáčky, dochutíme cukrem. Vaříme 10 - 15 minut. Omáčka by měla být hustší, protože v závěru ještě přidáme smetanu. Chuť omáčky je sladkokyselá. Pokud do omáčky budete ještě přidávat ocet, je třeba ho předem převařit, tím se zabrání sražení omáčky.
Omáčka se podává s hovězím masem a houskovým knedlíkem. Druhá varianta je bezmasá, jako přílohu podáváme vařené brambory a vejce uvařené natvrdo.
Do malého hrnečku si dáme svařit rozkrojenou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a ocet. V kastrole si z tuku a hl. mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vychladlým vývarem nebo vodou. Důkladně rozmícháme, přivedeme k varu, svařené a přecezené koření přidáme společně s nadrobno nasekaným koprem do omáčky, dochutíme cukrem. Vaříme 10 - 15 minut. Omáčka by měla být hustší, protože v závěru ještě přidáme smetanu. Chuť omáčky je sladkokyselá. Pokud do omáčky budete ještě přidávat ocet, je třeba ho předem převařit, tím se zabrání sražení omáčky.
Omáčka se podává s hovězím masem a houskovým knedlíkem. Druhá varianta je bezmasá, jako přílohu podáváme vařené brambory a vejce uvařené natvrdo.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář