Rajská omáčka
8. 11. 2009
Rajská omáčka budeme potřebovat máslo (5 dkg), 4 lžíce hladké mouky, 2 rajčatové protlaky, vývar nebo vodu, nové koření (8ks), pepř celý (8ks), bobkový list (5 lístků), cibuli, ocet, cukr, sůl.
Nejdříve si dáme do malého hrnečku svařit koření, bobkový list a rozkrájenou cibuli společně s octem.
Připravíme si světlou jíšku z másla a hl.mouky. Hotovou jíšku zalijeme studeným vývarem z hovězího masa nebo vodou. Důkladně promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Přidáme rajčatové protlaky, osolíme, přecedíme svařené koření a podle chuti přidáme cukr.Omáčka má mít sladkokyselou chuť. Vařené hovězí maso nakrájené na plátky vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 15 minut.
Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže, těstoviny
Nejdříve si dáme do malého hrnečku svařit koření, bobkový list a rozkrájenou cibuli společně s octem.
Připravíme si světlou jíšku z másla a hl.mouky. Hotovou jíšku zalijeme studeným vývarem z hovězího masa nebo vodou. Důkladně promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Přidáme rajčatové protlaky, osolíme, přecedíme svařené koření a podle chuti přidáme cukr.Omáčka má mít sladkokyselou chuť. Vařené hovězí maso nakrájené na plátky vložíme do omáčky a povaříme ještě asi 15 minut.
Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže, těstoviny
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář