Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánka z brynzy, Nakládané olomoucké tvarůžky

23. 1. 2011

Pomazánka z brynzy   125 g brynzy, 1 pomazánkové máslo, malá cibule, pažitka

 

Brynzu a pomazánkové máslo vyšleháme dohladka, přidáme drobně nakrájenou cibuli a čerstvou pažitku. Podle chuti dosolíme.

 

 

Nakládané olomoucké tvarůžky   1 balíček olomouckých tvarůžků, 2 menší cibule, 2 feferonky, pepř, drcený kmín, grilovací koření, olej na zalití

 

Sýr nakrájíme na malé kostičky, feferonky rozsekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na kolečka. V misce promícháme sýr s kořením a feferonkami a plníme do malých skleniček, do kterých jsme dali nakrájenou cibuli. Ochucený sýr ve skleničkách zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Na chladném místě necháme uležet 5-10 dní.