Linecké těsto, Rakvičkové těsto
Linecké těsto 1/2 kg hl. mouky, 4 žloutky, 25 dkg másla (Hera), 20 dkg moučkového cukru
Změklé máslo zpracujeme se všemi surovinami v hladké těsto. Necháme v chladu odpočinout alespoň 1/2 hodiny, můžeme zpracovat i druhý den. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm.Tvořítkem vykrajujeme kolečka, která přeneseme na suchý plech a v předehřáté troubě pečeme 10-12 minut.Upečená kolečka sundáme z plechu, necháme vychladit a poté spojujeme zavařeninou. Obalujeme v cukru nebo zdobíme čokoládovou polevou s oříškem nebo madlí.
Rakvičkové těsto 15 dkg moučkového cukru, 4 žloutky, 4 kapky citronové šťávy, trochu vanilkového cukru
Žloutky, cukr a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny. Formičky vymažeme rozpuštěným máslem a do 2/3 naplníme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě. Jakmile těsto ve formičkách vyběhne, dopečeme při velmi mírné teplotě do růžova. Po dopečení z formiček ihned vyklopíme.