Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněný bok, Vepřová roláda

25. 5. 2009
Plněný vepřový bok   maso opláchneme, osolíme, nožem do něj uděláme větší kapsu, kterou plníme nádivkou. Naplněnou kapsu sešijeme nebo sepneme jehlami na závitky, přendáme do pekáčku, trochu podlijeme horkou vodou a za občasného polévání vypečenou šťávou upečeme. Pro zjemnění chuti nakonec přidáme 1-2 lžíce másla.

Nádivka  2 vejce rozšleháme se změklým máslem (30g), přidáme sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku. Na kostičky nakrájíme 2 housky, přidáme do základu, zalijeme mlékem, aby se nádivka spojila. Mléko asi 1,5 dl přidáváme postupně, aby nádivka nebyla příliš řídká. Touto nádivkou můžeme plnit i kuře.


Vepřová roláda   vepřovou kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Rozšlehaná vejce (2ks) usmažíme na másle a rozetřeme na připravený plát masa. Posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a červenou paprikou a maso stočíme do rolády. Roládu ovineme nití. V pekáčku s rozpuštěným tukem maso opečeme po všech stranách, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a pečeme do změknutí. Nakonec přidáme lžíci másla.  




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář