Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažený řízek, Segedínský guláš

25. 5. 2009
Vepřový smažený řízek  připravujeme z kýty,kotlet nebo krkovice. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo. Připravené plátky masa osolíme a obalujeme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Obaléné řízky pečeme nejlépe na oleji (můžeme i na sádle) na mírném plameni do zlatova.


Segedínský guláš   vepřové maso (plec nebo libový bůček) nakrájíme na kostky. Na tuku osmažíme jednu větší cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou. Dusíme pod poklicí, podléváme teplou vodou nebo vývarem z masoxu. Když je maso částečně měkké přidáme na kousky pokrájené kysané zelí a společně dusíme do měkka. Před dokončením si připravíme hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě, vlijeme do kastrolu, zamícháme a ještě tak 10 minut necháme povařit. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík. 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA