Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové maso se zeleninou, Přírodní řízky

25. 5. 2009
Vepřové maso se zeleninou   kostky vepřového masa přidáme do kastrolu, kde jsme do zlatova osmažili cibuli. Maso osolíme, opepříme a lehce zasypeme sladkou paprikou. Pod pokličkou dusíme, podle potřeby podléváme teplou vodou nebo vývarem. Maso dusíme do měkka, před dokončením přidáme zmrazený hrášek a karotku. Omáčku opět zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Necháme ještě chvíli povařit, pro zjemnění chuti můžeme přidat kysanou smetanu. Vhodná příloha jsou houskové knedlíky, rýže, těstoviny.


Přírodní vepřové řízky   maso naklepeme, osolíme, na okraji nařízneme, aby se maso nekroutilo. Můžeme okořenit podle vlastní chuti, kořenících směsí je nepřeberné množství. Maso potom na oleji zprudka opečeme po obou stranách. Opečené řízky vyjmeme, do oleje přidáme máslo a trochu hladké mouk, zalijeme vodou a povaříme.Šťávu nalijeme na řízky. Jako oblohu můžeme přidat tatarskou omáčku, hořčici, kečup, kolečka cibule. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory nebo hranolky.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Základní rady

(E...., 14. 2. 2012 10:40)

Komentář sice není k tématu, ale nenašla jsem žádnou jinou rubriku, kde bych mohla napsat nějak=é komentáře "všeobecně"
Co mi ve vaší kuchařce trochu chybí, je něco podobného jako tento slovník pojmů http://clanky.vareni.cz/kucharsky-slovnik-nekterych-pojmu/
Prostě se učím vařit úplně sama. Bez mámy, bez babičky. Bydlím s tátou a zatím se živíme dokola tím samým. Těstoviny nebo ržže smíchaná s konzervou je asi naše nejlepší jídlo. já nejsem vůbec zběhlá a ráda bych připravila něco lepšího, ale občas mě v kuchařce překvapí výraz, který mi v tu chvíli zkazí chuť do jakéhokoliv učení... Jinak děkuji za tyto stránky.. Našla jsem je a budou se mi dost hodit.. Diky, díky, díky...