Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové maso pečené, Vepřové na paprice

25. 5. 2009
Vepřové maso pečené   na pečeni použijeme plec, ramínko, kotlety případně bůček.  Maso omyjeme, osolíme a okořeníme kmínem. Do pekáčku vložíme připravené maso, cibuli, lžíci sádla, podlijeme vodou a pečeme v troubě do měkka. Maso podléváme vypečenou šťávaou, podle potřeby můžeme do výpeku přidat teplou vodu. Při pečení můžeme přidat několik stroužků česneku. Ke klasické pečeni patří houskový knedlík a  zelí. 


Vepřové maso na paprice  omyté maso nakrájíme na kostky. Na omastku osmahneme do zlatova jednu větší cibuli, přidáme sladkou papriku a připravené maso. Osolíme, opepříme, maso promícháme a necháme pod pokličkou dusit až maso pustí šťávu. Když se šťáva vyvařuje, podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.(Půl šálku studené vody, 2-3 plné lžičky hladké mouky vymícháme do hladka a vlijeme na maso.) Omáčku mícháme aby se nám nepřipálila, povaříme ještě 10 minut a pro zjemnění chuti můžeme přidat zakysanou smetanu. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, těstoviny nebo rýže.

 
                                   
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář