Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřový guláš

6. 7. 2009


Vepřový guláš:   Maso, nejlépe plec nebo ramínko, nakrájíme na kostky. V kastrole osmažíme cibulku do zlatova, přidáme sladkou papriku, zamícháme a vložíme připravené maso. Osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek podle chuti, majoránku a 1-2 lžíce rajčatového protlaku (nemusí být). Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Měkký guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, aby se netvořily hrudky, řádně promícháme a necháme vařit alespoň 10 minut.
Vhodná příloha - brambory, rýže, těstoviny, houskový knedlík.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vepřový guláš

(vladimir, 16. 2. 2012 10:53)

kolik dk cibule kolik mouky

Re: vepřový guláš

(Eva, 16. 2. 2012 17:03)

Pro přípravu použijte 1 větší cibuli, 2-3 lžičky hladké mouky v 1 dcl studené vody řádně promíchat. Přidejte do guláše a povařte cca 10 minut za občasného promíchání. Pokud bude guláš příliš hustý řeďte vodou.