Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbová smaženice, Smažené bedly

Houbová smaženice  500 g hub, 1,5 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, 5 vajec

 

Očištěné a pokrájené houby dáme na rozpuštěné máslo, přidáme sůl, pepř a kmín a na mírném ohni dusíme do měkka. Potom přidáme rozšlehaná vejce  a za stálého míchání je necháme  ztuhnout. Podáváme s chlebem nebo bramborem.

 

 

Smažené bedly  hlavičky bedel, sůl, vejce, hladká mouka, strouhanka

 

Očištěné hlavičky bedel osolíme a obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Takto můžeme  upravit i hlavičky jiných hub např. hříbků. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.