Plněné žampiony, Černý kuba
Plněné žampiony 500 g větších žampionů, máslo, 2 cibule, 2 vejce, 20 dkg tvrdého sýra, sůl, pepř, petrželka
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Hlavičky očištěných hub vydlabeme a vnitřky společně s nožičkami hub nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když jsou houby měkké, zalijeme je rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Přidáme nakrájenou petrželku. Hotovou směsí plníme hlavičky žampionů, posypeme strouhaným sýrem, narovnáme do vymazaného pekáčku a necháme zapéct cca 15 minut.
Černý kuba 20 g sušených hub, 250 g krupek, 2 lžíce sádla, cibule, drcený kmín, majoránka, česnek, pepř, sůl
Houby předem namočené ve vodě uvaříme do měkka. Oprané krupky uvaříme v osolené vodě se lžící sádla. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme uvařené scezené houby, kmín a dusíme ještě asi 10 minut. Podušené houby smícháme s krupkami, přidáme majoránku, pepř, česnek, sůl a vložíme do vymaštěného pekáčku. Ve vyhřáté troubě zapečeme.